Firstcom Europe fortsætter sin ekspansion i Storbritannien

Firstcom Europe, det førende paneuropæiske teleselskab med base i Bolton, annoncerede i denne uge købet af Calteq Ltd, der ligger i Hertfordshire og Suffolk. Aftalen tilføjer en ekstra omsætning på 6,2 mio. GBP og 1,2 mio. GBP i EBITDA til Firstcom-gruppen og udvider både dens geografiske rækkevidde i Storbritannien og produktsortiment. Andelen af kontratomsætning hos Calteq er meget stærk med 80 % af totalen.

Christian Bleakley, CEO for Firstcom Europe, udtaler, at han var imponeret over den høje kundefastholdelse og professionalisme hos Calteq-teamet, som næsten alle vil slutte sig til Firstcom Europe. “Jeg ser frem til at arbejde sammen med Calteq, som har har haft succes i 19 år og har opbygget et godt omdømme og en loyal kundebase med øget omsætning. Deres ekspertise i at tilbyde multi-site og skræddersyede løsninger vil komplementere vores unified communications-produkter og forbedre vores evne til at vokse organisk.”

“En af grundene til, at vi var opsatte på at slutte os til Firstcom, er de muligheder, det giver mine kolleger for faglig udvikling,” sagde Mike Stephenson, grundlægger og direktør for Calteq. “Med Firstcom Europes produktsæt vil vores kunder være i stand til problemfrit at skifte til cloudbaserede løsninger, hvilket betyder, at både mine kolleger og vores kunder vil få gavn af det. Jeg ser frem til at arbejde sammen med teamet, og følge den udvidede forretning leverer sine ambitiøse vækstmål”.

Siden den første investering i Firstcom Europe i august 2020, har Kartesia investeret over £30 mio. i Firstcom Europe for at refinansiere dets eksisterende gældsordninger og støtte den igangværende opkøbsstrategi. Med Kartesias finansiering har Firstcom opkøbt to virksomheder i Tyskland og en række kundedatabaser i Storbritannien, foruden dagens opkøb af Calteq. Kartesia vil fortsat understøtte opkøbsstrategien med en række spændende M&A-muligheder i pipelinen.

Bleakley tilføjede: “Jeg er glad for at have den fortsatte støtte fra Kartesia og nyder at arbejde med dem, mens vi fortsætter vores strategi at hjælpe flere kunder med at skifte til ny cloudbaseret teknologi”. Firstcom modtog juridisk rådgivning fra Knights om opkøbet, hvor David Easdown og Ryan Tweedale stod i spidsen for teamet bestående af specialister fra teknologi-, medie- og telekomkoncernen.