Firstcom Europe afslutter €29 mio. til yderligere opkøb og refinansiering

I dag meddelte Firstcom Europe, en førende paneuropæisk udbyder af cloud-telekommunikation, med hovedkvarter i Bolton, Storbritannien, at de havde indgået en aftale med Kartesia om en ny seniorlånefacilitet på 29 mio. sine eksisterende gældsordninger.

I løbet af de sidste 6 år har Firstcom foretaget otte opkøb og opnået en årlig omsætning på over €35 mio. Det opererer i øjeblikket i Storbritannien, Tyskland, Sverige, Danmark og Polen og vil søge at foretage yderligere opkøb inden for dette fodaftryk.

Firstcom CEO Christian Bleakley sagde “Jeg er glad for, at Kartesia har ydet sin støtte til Firstcom til at fortsætte med den opkøbsstrategi, der har vist sig at være en succes for os. Vi ser frem til vores samarbejde med dem i fremtiden”.

Nick Holman, direktør hos Kartesia sagde “Firstcom Europe er en etableret og højkvalitetsleverandør af unified communication-løsninger med et enestående ledelsesteam. Med sin proprietære produktportefølje på tværs af lokale og cloud-baserede løsninger er virksomheden i en unik position at støtte sine kunder i den igangværende overgang til digital telefoni. Vi ser frem til at støtte koncernen i dens videre udvikling.”

Firstcom har udviklet et Unified Communications (UCaaS) system, der omfatter avancerede taletjenester, online chat, videokonferencer, skærmdeling og SIP-kanal internetadgang for SMV’er. Der har været en hurtig udbredelse af disse tjenester under pandemien. Ifølge Bleakley “vil Firstcom fortsætte med at udvikle innovative cloud-baserede produkter, der vil blive indlejret i forretningspraksis, selv efter Covid-19 er passeret”.

Som en del af transaktionen vil gæld tidligere stillet af Beechbrook Capital blive refinansieret, men de vil beholde en aktiepost i koncernen. Tim Johnston fra Beechbrook sagde “vi er fortsat meget begejstrede for udsigterne for Firstcom og ser frem til at fortsætte vores partnerskab”.