Firstcom Europe udvider med det tredje tyske opkøb

Den førende paneuropæiske cloud-teknologiudbyder Firstcom Europe annoncerede i dag købet af den tyske teleudbyder Vocatel Business Gmbh, dets tredje tyske opkøb. Firstcom er også baseret i Sverige, Danmark, Polen og Storbritannien, hvor det har hovedkvarter.


Købet af Vocatel er et yderligere skridt i virksomhedens aggressive planer om at udvide sit fodaftryk gennem udvalgte lande i Europa. Det har set sin omsætning stige fra £2,5 mio. i 2013 til £31,2 mio i 2020 med sin strategi om vækst gennem opkøb. Firstcoms fokus har været på at promovere cloud baseret unified communication-produkter til kunder, der bruger mere traditionel teknologi. I løbet af de sidste 14 år har Vocatel opbygget en kundebase af erhvervskunder med telefon fastnetforbindelser og datalinjer. Dets hovedkvarter er i Wuppertal, nær Düsseldorf, og virksomheden Direktør Floris Boekel vil fungere som rådgivende funktion i overgangsperioden.


Ifølge Christian Bleakley, CEO for Firstcom Europe, “Dette er et perfekt match for vores virksomhed. Vocatel bringer en solid base af erhvervskunder og har ry for at være hurtig og personlig kunde service. Vi ser frem til at arbejde hårdt for at overføre Vocatel-kundebasen til nyeste cloud-teknologi med unified communications-produkter. Dette træk vil give kunderne mulighed for det brug problemfrit tale, videofax, SMS og teamsamarbejde på det ene produkt.


“Med hensyn til omsætning er Tyskland vores næststørste landevirksomhed efter Storbritannien. Tyskland har historisk set ikke været en tidlig bruger af cloud-teknologier; dog har vi bemærket, at landskabet ændrer sig hurtigt, og vi er glade for at have fodfæste ikke så langt fra Düsseldorf og Essen”.


I løbet af Covid-perioden er salget af unified comms accelereret, fordi det har gjort det muligt for personalet fortsæt med at arbejde hjemmefra med adgang til de kommunikationsværktøjer, de har brug for, uden afbrydelser. Samarbejde online er nu “her for at blive for de fleste virksomheder, især dem, der anvender hybride kontorarbejdsmiljøer”, hævdede Bleakley.


I august 2020 rejste Firstcom Europe £24,8 mio. fra Kartesia til en seniorlånefacilitet for at refinansiere dets eksisterende gældsordninger og understøtte dets igangværende købs- og byggestrategi.


For yderligere detaljer ring til Helle Ommestrup via tlf: +45 70106600 eller send en email på salg@firstcomeurope.dk. Vores hjemmeside er: www.firstcomeurope.dk

Om Firstcom Europe

Firstcom Europe leverer letanvendelige telekommunikationsløsninger til virksomheder via det løbende udvikling af cloud-produkter for at øge virksomhedens produktivitet. Det opererer i fem lande i hele Europa og er specialist i unified communications.